Veraset ve intikal vergisi Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Veraset ve intikal vergisi nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Hukuk Terimi Olarak Veraset ve intikal vergisi

Ölenin vârislerine kalan mal ve paradan alınan vergi

Hukuk Terimleri Sözlüğü (2529)


Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Veraset ve İntikal Vergisi

Bedelsiz veya karşılıksız bir şekilde elde edilen servet unsurlarına uygulanan varlık vergisi türüdür. Miras veya bağıştan gelen varlıklar için ödenir. Bu iki verginin bir arada uygulanmasının sebebi, vergi kaçırma olanaklarının ortadan kaldırılmasıdır. Bu verginin aleyhinde olanlar, verginin mülkiyet hakkını zedelediğini, sermaye birikimini olumsuz yönde etkilediğini ileri sürerler.

Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü (870)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Veraset ve İntikal Vergisi terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Veraset ve İntikal Vergisi terimi hakkındaki yorumlar

Veraset ve İntikal Vergisi hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Veraset ve İntikal Vergisi ile ilgili benzer terimler:

Vadeli İşlem Sözleşmesi: Sözleşmenin taraflarını belirlenen ileri bir tarihte üzerinde anlaşılan fiyattan standartlaştırılmış miktardaki bir mali veya kıymeti alma veya satma yükümlülüğüne sokan sözleşmedir.

Uluslararası Döviz Rezervleri: Uluslararası ödemelerde kabul gören ödeme araçları rezervidir. Altın, döviz, özel çekme hakları (SDR) ve IMF'deki rezerv pozisyonları gibi.

Ulusal Gelir: Bir ulusun bir yıl içinde ürettiği toplam değer; bir ekonomide belli bir döneme ilişkin safi milli hasıla değerinden aynı dönemde alınan dolaylı vergiler toplamının çıkarılmasıyla elde edilen tutardır.

Tüzel Kişi: Başlı başına bir varlık olmak üzere kurulan ve belirli amaç için meydana getirilen devlet, şirket gibi maddi olmayan varlıktır.