Kofaktör Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Kofaktör nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Biyoloji Terimi Olarak Kofaktör

Enzimler canlı hücrelerde üretilen özel proteinlerdir. Birçok enzim bu protein yapıya ek olarak yardımcı bir madde daha bulundurur ve bileşik enzim adını alır. Enzimlere yardımcı olan bu maddelere kofaktör denir.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü (2076)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Kofaktör terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Kofaktör terimi hakkındaki yorumlar

Kofaktör hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Kofaktör ile ilgili benzer terimler:

Akabe Biatları: Peygamberimiz Mekke'de şehir dışından gelen yabancılara da İslam'ı tebliğ ediyordu. Peygamberliğin on birinci yılında, hac görevi için Medine'den gelen altı kişi ile Mekke'nin Akabe bölgesinde görüşüp onları Müslüman olmaya çağırdı. Onlar da bu daveti kabul edip Müslüman oldular (621) ve ertesi yıl aynı yerde görüşmek üzere sözleşip Medine'ye döndüler. Bu insanlar Medine'de İslam'ı anlattılar ve çok kişinin Müslüman olmasını sağladılar. Bir sonraki yıl daha kalabalık bir grupla Mekke'ye gelip Peygamberimize bağlılıklarını bildirdiler (622). Peygamberimizin Medinelilerle yaptığı bu iki görüşmeye Akabe Biatları denir. Medineliler bu görüşmelerde Peygamberimizin ve Müslümanların Mekke'de uğradıkları eziyetleri, işkenceleri, baskıları görüp onları Medine'ye davet ettiler. Medine'de Hz. Muhammed'i ve Mekke'den gelen Müslümanları her şartta ve her durumda koruyacaklarına söz verdiler. Bunun üzerine Peygamberimiz isteyen Müslümanların Medine'ye göçebileceklerini söyledi. Bunun üzerine bazı Müslümanlar Medine'ye göç ettiler. Medine'de İslamiyet hızla yayılmaya başladı.

Orta Asya: Türklerin ilk ana yurtları Orta Asya'dadır. Orta Asya, doğuda Kingan Dağları'ndan, batıda Hazar Denizi ve İtil boylarına, güneyde Hindikuş ve Karanlık Dağlarından kuzeyde Sibirya'ya kadar uzanır. Bu geniş alanda Türklerin ilk ana yurtları; Altay-Sayan Dağları'nın kuzeybatısı, Tanrı Dağları'nın kuzeyi, Aral Gölü'nün çevresi ve Hazar Denizi'nin doğusu arasında kalan bölgedir.

Nezaket: 1. Saygıyla ve incelikle davranma, kibarlık, naziklik, incelik.
"Çok kabasın, arkadaşından biraz nezaket öğren."
"Müşterilerinize her zaman nezaket gösterin."

2. Bir şeye özen gösterme, önemseme, dikkatli davranma durumu.
"Ödevinizi yaparken lütfen biraz nezaket gösterin."

Uyuyakalmak: Uyanık dururken istemeden uykuya dalmak.
"Geçen dönem uyuyakaldığım için sınav girememiştim."
"Kısmetsiz köpek sabaha karşı uyuyakalır."