Dünya'nın 7 Harikası Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Dünya'nın 7 Harikası nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Dünya'nın 7 Harikası

1- Mısır Piramitleri
2- Babil'in Asma Bahçeleri
3- İskenderiye Feneri
4- Artemis Tapınağı
5- Halikarnas Mozolesi
6- Rodos Heykeli
7- Zeus Tapınağı

Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü (1105)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Dünya'nın 7 Harikası terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Dünya'nın 7 Harikası terimi hakkındaki yorumlar

Dünya'nın 7 Harikası hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Dünya'nın 7 Harikası ile ilgili benzer terimler:

Enderun Mektebi (Saray Okulu): Fatih Sultan Mehmet zamanında kurulmuştur. Daha çok Devşirme çocuklar alınırdı. Daha sonra zeki Müslüman çocuklarda alınıp eğitildi.

- Bu okulu bitirenler devlet adamlığında önemli yerlere gelirlerdi. (Örn: Sokullu Mehmet Paşa) Sanatta yatkın olanlar şair, hat sanatçısı gibi alanlarda kendini geliştirirdi.

Sıbyan Mektebi: Osmanlı Devleti'nde şimdiki İlköğretim kurumlarıdır. Hemen her mahallede bulunurdu. Okuma-yazma öğretilen okullardır. Günümüzdeki ilkokul seviyesinde eğitim verirdi.

Baharat Yolu: Hindistan'dan başlayarak İran Körfezi ve Irak üzerinden Suriye limanlarına veya Kızıldeniz yoluyla Süveyş ve Mısır'a kadar ulaşan yoldur. Uzak Doğu ile yapılan ticaret, Venedik ve Mısırlıların elinde bulunuyordu.

- Osmanlı İpek ve Baharat yoluna hâkim olunca Avrupalılar yeni ticaret yolları aradılar. Ve Coğrafi Keşifler sonunda Hint Deniz Yolunu buldular. Bu ticaret yolarlının önemi azalmaya başladı.

İpek Yolu: Çin'den başlayıp Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran üzerinden İstanbul' kadar uzanan yola ipek yolu adını veriyoruz. Çin'den ipek ticareti yaygın olarak yapıldığı için yola bu ad verilmiştir.