Temettu Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Temettu nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Temettu

Sözlükte yararlanmak anlamına gelir. Aynı yılın hac aylarında önce umre yapıp ihramdan çıktıktan sonra yeniden ihrama girip hac yapmaya temettu denir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü (1529)


Hukuk Terimi Olarak Temettü

kâr; kazanç payı; yarar

Hukuk Terimleri Sözlüğü (2529)


Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Temettü

Hissedarların bir şirketin belli bir dönem içinde elde ettikleri kardan aldığı, hisse veya nakit olarak dağıtılan pay.

Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü (870)


Hac ve Umre Terimi Olarak Temettu

Sözlükte yararlanmak anlamına gelir. Aynı yılın hac aylarında önce umre yapıp ihramdan çıktıktan sonra yeniden ihrama girip hac yapmaya temettu denir.

Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü (156)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Temettu terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Temettu terimi hakkındaki yorumlar

Temettu hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Temettu ile ilgili benzer terimler:

Taksir: Umre veya hac yapmak için ihrama giren kimsenin belli menasiki yaptıktan sonra ihramdan çıkması için saçlarını kısaltmasına denir.

Tahallül: Sözlükte haram iken helal olmak anlamına gelen "tehallül",ihram yasaklarının sona ermesi, ihram'dan çıkma demektir. İki tahallül vardır. Kurban bayramının birinci günü tıraş olduktan sonra birinci tahallül gerçekleşir. Bu durumda cinsel ilişki dışında bütün ihram yasakları sona erer. Ziyaret tavafından sonra ikinci tehallül gerçekleşir. Bununla cinsel ilişki yasağı da kalkar.

Rükn: Sözlükte köşe ve bir şeyin aslı anlamına gelen rükn, bir hac terimi olarak hac ve umre ibadetini meydana getiren ve yapılmaması,umre veya haccı geçersiz kılan temel menasik demektir.Ayrıca Kâ'be'nin köşelerine de rükün denir.

Remy-i Cimar: Sözlükte remy atmak, ayıplamak ve yönelmek; cimar ise,çakıl taşları ve ateş koru, kor parçaları demektir. Remy-i cimâr ise, taş atmak demektir. Dînî bir kavram olarak, haccedenlerin kurban bayramı günleri Mina'da, halk arasında şeytan diye isimlendirilen yerlere, usulüne uygun olarak, küçük taşlar atmalarını ifade etmektedir.