Seçimlerin Geriye Bırakılması Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Seçimlerin Geriye Bırakılması nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Seçimlerin Geriye Bırakılması

Anayasa’da dört yılda bir gerçekleştirilmesi öngörülen ancak savaş sebebiyle yapılması mümkün olmayan seçimlerin, TBMM kararıyla bir yıl ertelenmesidir. Geriye bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa bu erteleme aynı usulle tekrarlanabilir.

Parlamento (TBMM) Terimleri Sözlüğü (280)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Seçimlerin Geriye Bırakılması terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Seçimlerin Geriye Bırakılması terimi hakkındaki yorumlar

Seçimlerin Geriye Bırakılması hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Seçimlerin Geriye Bırakılması ile ilgili benzer terimler:

Seçim Dönemi: Anayasa’da, TBMM seçimlerinin yapılması için öngörülen süredir.

Seçim Kararı: Anayasa’da yetkili kılınan makamların, milletvekili genel seçimlerinin erkene alınması veya geriye bırakılmasına yönelik tasarruflarıdır. Seçim kararı almaya, Anayasa’da belirtilen özel şartların gerçekleşmesi durumunda TBMM veya Cumhurbaşkanı yetkilidir. Ayrıca, özel bir durum olan ara seçimler için de TBMM kararı gereklidir.

Sayıştay: Kamuda hesap verme sorumluluğu ve mali saydamlık esasları çerçevesinde, kamu idarelerinin etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak çalışması ve kamu kaynaklarının öngörülen amaç, hedef, kanunlar ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olarak elde edilmesi, muhafaza edilmesi ve kullanılması için TBMM adına denetim yapmak; sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapmakla görevli kurumdur. Sayıştay Başkan ve üyeleri TBMM Genel Kurulu tarafından seçilir.

Saygı Duruşu: TBMM Başkanlık Divanı tarafından kararlaştırılan hâllerde, Genel Kurulda bulunanların Başkan’ın davetiyle ayakta sessiz ve hareketsiz durması şeklinde gerçekleştirilen kısa merasimdir.