Nadir Kitaplar (Rare Books) Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Nadir Kitaplar (Rare Books) nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Kütüphanecilik Terimi Olarak Nadir Kitaplar (Rare Books)

İçerikleri, zor bulunmaları, baskı veya yayınlanma tarihleri, fiziksel karakteristik özellikleri veya kondisyonları (örneğin ünlü bir yazar tarafından imzalanmış veya üzerine notlar alınmış) bakımından değerli olan kitaplar.

Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü (184)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Nadir Kitaplar (Rare Books) terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Nadir Kitaplar (Rare Books) terimi hakkındaki yorumlar

Nadir Kitaplar (Rare Books) hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Nadir Kitaplar (Rare Books) ile ilgili benzer terimler:

OCLC (Elektronik Bilgisayar Kütüphane Merkezi): Kâr amacı gütmeyen bir kütüphane bilgisayar hizmeti ve araştırma organizasyonu olup, bilgiye ulaşmada ve bilgi maliyetlerini düşürme konusunda kütüphanelere yardım etmektir. OCLC, First Search elektronik sistemi sayesinde geniş bir veri tabanı sunar. Buna dahil olan World Çat, kütüphaneler arası ödünç sistemini kolaylaştıran linklere sahip bir kütüphaneler arası birleşik katalog sistemi olup bir çok özel konuda periyodik dizinleri de vardır. OCLC aynı zamanda kütüphane tarafından materyalleri işlemekte kullanılan kataloglama bilgisine erişme konusunda da yaygın şekilde kullanılır.

Orijinal Kataloglama (Original Cataloging): Katalog bilgilerini başka bir kaynaktan elde edilen verilerle sağlamak yerine doğrudan doğruya eldeki malzemenin kendisinden hazırlamak anlamına gelir. Orijinal kataloglama emek yoğun olup genellikle bilginin başka kaynaklardan sağlanamayacağı durumlarda kullanılır.

OPAC (Kamuya Açık Elektronik Katalog): Bilgisayar ortamına aktarılmış bir kütüphane kataloğu olup kısmen veya tümüyle okurların erişimine açıktır.

On beş günde bir / Ayda iki kere: Ayda iki veya on beş günde bir yayınlanan. Aynı zamanda ayda iki kere yayınlanan süreli yayını da ifade eder “İki haftada bir” ile eş anlamlıdır.