Küreselleşme Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Küreselleşme nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Küreselleşme

Ülkeler arasındaki iktisadi, siyasi, sosyal ilişkilerin yaygınlaşması ve gelişmesi, farklı toplumsal kültürlerin, inanç ve beklentilerinin daha iyi tanınması, ülkeler arasındaki ilişkilerin yoğunlaşması gibi farklı görünen ancak birbirleriyle bağlantılı olguları içermektedir.

Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü (1105)


Coğrafya Terimi Olarak Küreselleşme

Uluslararası düzlemde yaygınlaşmış iktisadi etkinliklerin işlevsel anlamda birbirlerine eklemlenmesi. Ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve ekolojik denge açılardan küresel bütünleşmenin, entegrasyon ve dayanışmanın artması anlamına gelmektedir

Coğrafya Terimleri Sözlüğü (1146)


Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Küreselleşme

Dünya üzerindeki ulusların ekonomi, politika ve iletişim bakımlarından birbirine yakınlaşması, bütünleşmeye doğru gitmesi.

Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü (1640)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Küreselleşme terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Küreselleşme terimi hakkındaki yorumlar

Küreselleşme hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Küreselleşme ile ilgili benzer terimler:

Kürsü: Konferans salonlarında, konferansı veren kişilerin konuşma yaptıkları, üzerine konuşma notları vb. dokümanlarını koydukları, konum olarak yüksekte bulunan konuşma yeri.

Kurye: Turist gruplarına seyahatlerde eşlik eden ya da düzenlemeler yapan görevli.

Kuş Gözlemciliği: Kuşların toplu olarak yaşadıkları yerlerde uzaktan özel gözetleme araçlarıyla onların günlük yaşamlarını inceleme ve bunun için yapılan seyahatlerin doğurduğu olay ve ilişkilerin bütünü.

Kutup Yıldızı: Gök küresinin kutbuna en yakın olan Küçük Ayı takımyıldızının en ucunda bulunan, kuzeyi belirleyen yıldız.