Hatırlama Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Hatırlama nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Hatırlama

Kişilerin, nesnelerin, olayların, yaşam deneyimlerinin, öğrenilen bilgilerin istenildiğinde bellekte yeniden canlandırılmasıdır. Hatırlama, belleğin tanımadan daha ileri ve üst düzeydeki bir işlevidir.

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü (1071)


Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Hatırlama

Herhangi bir şekilde edinilip (belleme, anlama, anlamama, ezberleme gibi) bellekte tutulmakta olan bir bilginin geri getirilmesi.

Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü (552)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Hatırlama terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Hatırlama terimi hakkındaki yorumlar

Hatırlama hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Hatırlama ile ilgili benzer terimler:

Ezber: Farsça ez-ber->yürekten, by heart learning (İng.), par coeur (Fr.); Bir bilginin "değişmez tek doğru" olarak benimsenmesi, öyle olduğuna ilişkin kalben duyulan güvenin akıl yoluyla tahkik edilmeyişidir. Merak kökenli kuşku ile birleşik olmayan her bilgi "yürekten bilgi" olup, "yürektenlik" bir öğrenme yöntemi olan "akılda tutma (belleme)" değildir.

Training (Talim): Arapça ilm'den türeme; öğrenim. Yalnızca bilgi ve beceri kazandırmaya karşılık olarak kullanılmaktadır. Eğitim ya da öğrenimin daha çok, yaparak ve tekrar yoluyla sağlanması karşılığında kullanılmaktadır.

Eğitim (Terbiye): Arapça Rübüv'den türeme; besleme, büyütme, yetiştirme; education->Latince educare'den türeme, benzer anlamda. Yalnız bilgi ve beceri değil, istendik tutum ve davranış
da kazandırmak amacıyla yapılır.

Anlama: Yeni bir bilgi ile mevcut olanlar arasında bağ(lar) kurarak bilginin içselleştirilmesi süreci.