Dönüm Noktası Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Dönüm Noktası nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Kimya Terimi Olarak Dönüm Noktası

Titrasyon sırasında analizi yapılacak olan çözelti ile titrant arasındaki eşdeğerlik noktasına gelindiğinin fiziksel olarak bir göstergesidir. Bu fiziksel gösterge kullanılan indikatörün renk değiştirmesidir.

Kimya Terimleri Sözlüğü (837)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Dönüm Noktası terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Dönüm Noktası terimi hakkındaki yorumlar

Dönüm Noktası hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Dönüm Noktası ile ilgili benzer terimler:

Doymuş Çözeltiler: Çözünen katı madde ile dengede olan çözeltilere doymuş çözeltiler denir. Örneğin bir bardak sıcak su içerisine yavaş yavaş tuz eklediğimiz zaman belli bir sınıra kadar tuz tamamen çözülür. Eklenen tuz bir yerden sonra çözülmeden bardağın dibinde kalmaya başlar . İşte suyun maksimum çözebileceği kadar tuzu çözüp su–tuz dengesinin sağlandığı andaki çözeltiye doymuş (doygun) çözeltiler denir.

Diyastereoizomer: Enantiyomer olmayan moleküllerdir. Geometrik izomerlik ve konformasyon izomerliği olarak ikiye ayrılır.

Cam Elektrot: Hidronyum iyonları konsantrasyonları farklı olan çözeltileri ayıran ince bir cam membran boyunca bir potansiyelin oluştuğu elektrottur.

Amfoterik Bileşikler: Bazı bileşikler hem asit hem de baz gibi davranırlar. Bu tür bileşiklere amfoterik bileşikler denir. Su (H2O), bikarbonat iyonu (HCO3ˉ)