Bütünleme Sınavı Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Bütünleme Sınavı nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Üniversite Terimi Olarak Bütünleme Sınavı

1. Üniversite öğrencileri arasında kısaca "büt" olarak telaffuz edilir. Vize ve finallerde aldığınız notlar derste başarılı olmanız için yeterli değilse bütünleme sınavına girmeniz gerekir. Yani başarılı olmanız için size tanınmış ekstra bir sınav hakkıdır.

2. Okullarda başarısız olan öğrenciler için yapılan ek sınav, bütünleme sınavı, ikmal imtihanıdır. Eğitim kurumlarında gerçekleştirilen sınavlarda başarısız olan öğrenciler için telafi amaçlı yapılan sınav türüdür.

Üniversite Terimleri Sözlüğü (136)


Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bütünleme Sınavı

İlk ve orta dereceli okullar ile üniversite ve yüksek okullarda bütünlemeye kalan öğrenciler için genellikle yaz tatili sonunda açılan sınav.

Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü (552)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Bütünleme Sınavı terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Bütünleme Sınavı terimi hakkındaki yorumlar

Bütünleme Sınavı hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Bütünleme Sınavı ile ilgili benzer terimler:

Burslu Öğrenci: Devletten ya da herhangi bir özel kuruluştan burs alarak öğrenimini sürdüren öğrenci.

Burs: Maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere veya sınavlarda belirli derecelere giren öğrencilere orta ya da yüksek öğrenimlerini sürdürebilmeleri için, belli bir süre devlet ya da özel kuruluşlarca ödenen aylık para. Burslar geri ödemeli veya geri ödemesiz şekilde olabilir.

Bulunç: 1. Kişinin kendi niyetlerini ve eylemlerini ahlak açısından iyi ya da kötü olarak değerlendirmesi ve aynı zamanda doğruyu ve iyiyi yapma yükümünü de bilmesi.

2. Ahlak buyruklarının kaynağı olduğu sanılan ahlak itkilerinden ve inançlarından oluşan şey.

3. Ruhsal çözümlemede üstben'e (superego) verilen ad.

Budunbilim: İnsanı konu edinen, özellikle ilkel toplumları ve onların özdeksel ve tinsel kültür değerlerini inceleyen, kültürler arası ilişkiler üzerinde düzenli araştırmalar yapan ve kültürün genel gelişme yasalarını saptamaya çalışan bilim.